Duurzame King Louie materialen

Duurzame King Louie materialen

In 2024 is 65% van de gebruikte materialen van King Louie gecertificeerd. Ze voeren ook actief beleid om gevaarlijke chemicaliën uit hun toeleveringsketen te verwijderen. In 2021 heeft King Louie bovendien de Amsterdamse Green Deal Circulair Textiel ondertekend, een modealliantie gericht op de productie van volledig circulaire kleding.

De productie van kleding heeft aanzienlijke milieu-impact, bijvoorbeeld door het gebruik van chemicaliën, energie, landbouwgrond en water. King Louie maakt zoveel mogelijk gebruik van duurzame, gecertificeerde stoffen om de ecologische voetafdruk te verminderen. Momenteel bestaat 65% van hun collectie uit duurzame materialen, en ze streven ernaar dit aandeel ieder seizoen te vergroten.

De volgende labels zijn te vinden op King Louie producten:

GOTS | De Global Organic Textile Standard (GOTS) is een internationaal erkende norm voor biologisch textiel. King Louie is GOTS-gecertificeerd, CU 851623. Alleen producten met het GOTS-label en de claim zijn gecertificeerd.

OCS 100  | Producten gecertificeerd volgens de Organic Content Standard (OCS 100) bevatten tussen de 95 en 100% biologisch geteeld katoen, onafhankelijk geverifieerd in elke fase van de toeleveringsketen. King Louie is OCS-gecertificeerd, CU851623. Alleen producten met het OCS-label en de claim zijn gecertificeerd.

OCS Blended  | Producten gecertificeerd volgens de Organic Content Standard (OCS Blended) bevatten tussen de 5 en 94% biologisch geteeld katoen, onafhankelijk geverifieerd in elke fase van de toeleveringsketen. King Louie is OCS-gecertificeerd, CU 851623. Alleen producten met het OCS-label en de claim zijn gecertificeerd.

BC  | King Louie is een trotse partner van Better Cotton (BC), dat boeren traint om water efficiënter te gebruiken, de gezondheid van de bodem en natuurlijke habitats te waarborgen, het gebruik van schadelijke chemicaliën te verminderen en de principes van waardig werk te implementeren. Het doel is om tegen 2025 100% van hun katoen als 'meer duurzaam katoen' te kwalificeren, inclusief GOTS-gecertificeerd katoen, OCS-gecertificeerd katoen, biologisch katoen en Better Cotton. Better Cotton wordt verkregen via een chain of custody-model genaamd massabalans, wat betekent dat Better Cotton niet fysiek herleidbaar is tot eindproducten, maar dat boeren profiteren van de vraag naar Better Cotton in volumes die gelijk zijn aan de volumes die worden 'ingekocht'.

LWG  | Leather Working Group (LWG) is een organisatie die zich richt op de milieu-impact van leerproductie. Om LWG-gecertificeerd te worden, moeten fabrikanten programma's voor energieverbruik en afvalwater implementeren. Het leer dat King Louie gebruikt, heeft de hoogste classificatie, namelijk Gold Rated.

GRS  | Global Recycled Standard (GRS) garandeert dat de stof voor minimaal 20% uit gerecycled materiaal bestaat. De GRS-certificering verifieert niet alleen de gerecyclede inhoud, maar ook de sociaal verantwoorde en milieuvriendelijke productie.

Terug naar blog