Zo boen je pas echt groen

Zo boen je pas echt groen

Naast kiezen voor een ecologisch schoonmaakproduct (lekker bezig!) kun je ook een aantal tips & tricks toepassen om jouw schoonmaakroutine te verduurzamen. Zo voelt die wekelijkse poetsbeurt nóg beter! Marcel's Feel Good Cleaning noemen we dat. Doe je mee?

Doe eens een druppeltje minder

We begrijpen best dat je wild wordt van die heerlijke geuren, maar zoveel schoonmaakmiddel heb je echt niet altijd nodig! Een paar druppeltjes in een emmer water is genoeg. Zo doe je lekker lang met je fles. Beter voor jou, beter voor het milieu.

Poets met lauwwarm water

Wist je dat vet en vuil al oplossen in warm water vanaf 30 graden? Nergens voor nodig dus om dat sopje te laten koken! Heet water kost veel meer energie. Maak daarom een lauwwarm sopje en draai de kraan op tijd dicht.

Pak je stoffer en blik

Trek jij elke dag de stofzuiger uit de kast? Nergens voor nodig! Die kruimeltjes tussendoor veeg je gewoon even op met een bezem of stoffer & blik. Zo bespaar je een hoop energie. Enne... heb je ook meteen een mooie workout te pakken. Win-win!

Kies tussendoor voor vochtige doekjes

Een emmer sop is geen must voor een snelle schoonmaakklus. Bespaar water én energie (en tijd!) door tussendoor voor een 100% biologisch afbreekbaar doekje te kiezen. Die van Marcel zijn gemaakt van plantaardige vezels en mogen na afloop gewoon in de GFT- of papierbak.

En vergeet onze Marcels poets producten natuurlijk niet!

Terug naar blog