Waarom zijn metalen verpakkingen duurzamer dan plastic verpakkingen?

Waarom zijn metalen verpakkingen duurzamer dan plastic verpakkingen?

Metaal is een van de meest gerecyclede producten in de wereld. Simpelweg omdat het winstgevend is om te recyclen.

Een metalen verpakking bestaat vaak uit een combinatie van staal en aluminium. Het recyclen van staal scheelt 70% energie. Nieuw staal produceren kost dus 70% meer energie om te maken. Voor aluminium geldt dat recyclen ervoor zorgt dat er 20x minder energie nodig is. Een flinke besparing dus! Niet alleen in energie, maar ook in kosten voor een bedrijf.

Het recyclen van metaal is dus niet alleen goed voor het milieu, maar levert bedrijven ook winst op. Dat maakt de vraag naar gerecycled metaal een stuk hoger dan de vraag naar gerecycled plastic. Door de hoge vraag naar metaal om te recyclen is de kans een stuk kleiner dat metaal in het milieu terecht komt. Metaal is daarnaast ook minder schadelijk dan plastic voor ons milieu. Dieren zullen het niet snel opeten, waardoor het niet in ons ecosysteem terecht komt. Ook bevat metaal niet de chemische stoffen die plastic zo slecht maken, zoals weekmakers die een hormoonverstorende werking kunnen hebben.

Daarom zitten zowel de Natuurlijke Deodorant als Lipbalm van HappySoaps in een metalen verpakking en zijn al hun producten 100% plasticvrij.

Terug naar blog