King Louie bij LEEF Meppel

Waar produceert King Louie?

Bij King Louie kiezen ze er bewust voor om het aantal productielanden te beperken; Turkije (70%) en China (30%) en ze geloven in lange termijn samenwerkingen. King Louie bezoekt hun fabrikanten ieder seizoen en met één van de grootste leveranciers werken ze nu al ruim 20 jaar samen.

King Louie's leverancier Suteks uit Turkije is een inspirerend bedrijf waarvan de eigenaresse Nur Ger zich sterk inzet voor gelijke rechten voor vrouwen. Het bedrijf heeft een aantal onderscheidingen op zijn naam staan, waaronder ‘Best Social Gender Equality in Work Life 2012’. Vanaf 2013 is het bedrijf opgenomen in de ‘Honorary List by United Nations Women Empowerment Principles (UN WEP)’.

Orimpex is leverancier van de duurzame jerseys van King Louie. Het Nederlands-Turkse bedrijf specialiseert zich in de kledingproductie van biologisch katoen en bamboe. Ze produceren op een duurzame en milieuvriendelijke manier zonder gebruik te maken van chemicaliën die de natuur en grondwater vervuilen, of de gezondheid van de katoenboeren schaadt. Orimpex is gecertificeerd door de Control Union voor Global Organic Textile Standard (GOTS), Organic Exchange 100 Standard (OE100) en Organic Exchange Blended Standard. Al hun leveranciers voor biologische stoffen, prints en borduurwerken zijn zorgvuldig geselecteerd en ook GOTS-gecertificeerd.

King Louie wil alleen samenwerken met fabrikanten die goede arbeidsomstandigheden voor hun werknemers kunnen garanderen en daar staan wij bij LEEF natuurlijk volledig achter. Check hier al het moois van King Louie!

Terug naar blog