Een kijkje in Marcel's (deodorant) keuken

Een kijkje in Marcel's (deodorant) keuken

De fabriek die Marcel's Green Soap zijn deo-sticks produceert werkt op een hele duurzame manier. Wij vonden het daarom hoog tijd om jullie een kijkje in de (deodorant) keuken te geven. 

Een fabriek zonder uitstoot

De fabriek waar de deo-sticks van Marcel’s Green Soap worden geproduceerd, Natural Cosmetics Holland (NCH), maakt in hun fabriek in Beverwijk aan een eigen lopende band natuurlijke cosmetica producten. Een fabriek zonder uitstoot. Van het selecteren van grondstoffen tot de manier waarop ze met mensen omgaan: duurzaam is de standaard. Zo zijn de producten die ze produceren watervrij, gebruiken ze de energie van de zon (het hele dak ligt vol zonnepanelen!), werken ze met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, gebruiken ze 100% recyclebare verpakkingen zoals papier, glas en blik, en werken ze met natuurlijke ingrediënten.⁠ Daarnaast werkt NCH puur en alleen met vaste leveranciers die ook allemaal werken volgens een duurzaamheidsbeleid.

Verpakking

Waarom deze deo-sticks in een verpakking van karton komen? Karton is milieuvriendelijk, biologisch afbreekbaar én composteerbaar. Daarbij is het óók een van de materialen met de minste impact op het milieu. De productie van karton heeft 60% minder CO2-uitstoot in vergelijking met andere materialen. Ook bespaart het recyclen van karton veel energie: hiervoor is 90% minder water en 50% minder elektriciteit nodig.⁠

Natuurlijke ingrediënten

Eén van de ingrediënten die worden gebruikt in Marcel's deo-sticks, is natuurlijke en biologische kokosolie. Kokosolie gewonnen uit de kokospalm (Cocos nucifera) is eetbaar en wordt al vele jaren in tropische landen geconsumeerd. De kokosolie, traditioneel geproduceerd in West-Afrika, wordt gemaakt door kopra (gedroogde pulp) te pletten en persen om de olie te extraheren.

Doordat Marcel’s Green Soap de deo-sticks bij NCH laat produceren, weten ze zeker dat de herkomst van de ingrediënten ethisch verantwoord is. Mensenrechten worden niet geschonden en ook de productie zelf is zo duurzaam mogelijk. 

Productie op zonne-energie

Toch fijn om te weten dat jouw deo-stick gemaakt is met de kracht van zonne-energie, vind je niet? Op het dak van de fabriek in Beverwijk vind je in totaal 430 zonnepanelen, goed voor een vermogen van 197 kilowatt. Misschien zegt dit aantal je niet zoveel, maar deze hoeveelheid kan 50 gezinswoningen van stroom voorzien. Dit enorme dak vol zonnepanelen geeft NCH de mogelijkheid om overdag opgewekte elektriciteit direct te gebruiken voor cosmetica producties, zoals de deo-sticks van Marcel’s Green Soap.

Kortom, deodorant waar geen luchtje aan zit

Na het lezen van deze toffe feitjes over Marcel's deo weet jij: de deo-sticks van Marcel zijn niet alleen zacht voor je huid, maar ook voor de planeet. Een deodorant waar geen luchtje aan zit zegt Marcel dan. Dat is eigenlijk niet helemaal waar, want met geuren als Vanille & Kersenbloesem, Argan & Oudh of Tonka & Muguet ruiken onze deo-sticks superlekker. Maar je snapt: vervelende geurtjes worden door de ecologische deodorant geneutraliseerd, en dat ook nog eens op een natuurlijke manier. Voor frisse oksels zonder nare ingrediënten zoals aluminium & alcohol en zonder spuitbussen of plastic. Dat is pas écht fris. Oh, en hadden we al gezegd dat onze deodorant dierproefvrij en 100% vegan is?

Nieuwsgierig?, klik hier kom ze te gaan proberen.

Terug naar blog