Wat is Mousseline stof

Wat is Mousseline stof?

Mousseline is een lichte en zachte geweven stof in effenbinding, uit licht getwist garen. Er bestaan diverse kwaliteiten, van zeer fijn tot zeer grof. De naam is afgeleid van de stad Mosoel in Irak, een oud centrum voor de textielhandel, waar Europeanen er voor het eerst mee in aanraking kwamen. Het vroege mousseline werd met de hand geweven in de regio rond Dhaka, in het huidige Bangladesh. Het werd geïmporteerd in Europa vanaf de 17de eeuw.

Mousseline zou je kunnen kennen van de babykamer, maar het is ook best een ideale modestof: je hoeft het niet te strijken, de kreukels horen erbij! De stof voelt heerlijk zacht aan, draagt comfortabel en oogt casual. Het is ons merk Circle of Trust die mousseline veelvuldig gebruikt in de nieuwe zomercollectie

De laagjes stof waaruit mousseline bestaat worden meestal geweven van 100% katoen, het wordt losjes geweven in platbinding. Dit is de meest simpele manier van weven, de garens gaan één op en één af. Met de garens van mousseline is nog iets bijzonders aan de hand: ze zijn licht getwist! Dit zorgt uiteindelijk voor het kreukeleffect in de stof. De stof is eigenlijk altijd gemaakt van 100% katoen. Denk daarom na of het wel nodig is het heet te wassen, check daarom ook de wasvoorschriften op het etiket (via deze link nog wat extra info over de algemene wasvoorschriften).

Terug naar blog