Lekker bord Zwampasta

Kook eens met zwampasta!

ZWAMPASTA MET PASTASAUS EN ZONGEDROOGDE TOMAATJES 

 JE HEBT NODIG V00R 4 PERSONEN:

  • 300 g zwampasta
  • 550 g easy pastasaus van verspillingsgroente
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 250 g champignons of oesterzwammen
  • 100 g zongedroogde tomaatjes
  • 40 g pijnboompitten
  • Basilicum (optioneel)
  • Olie om in te bakken

 ZO MAAK JE HET:

  • Snijd als eerste de ui en knoflook fijn. Snijd hierna de champignons in plakjes.
  • Doe een beetje olie in de pan en fruit de ui en knoflook hierin. Zodra de ui en knoflook glazig worden, doe je de champignons erbij. Bak de champignons net zo lang totdat ze bruin zijn gebakken.
  • Doe hierna de pastasaus erbij en laat de saus op zacht vuur inkoken.
  • Kook de zwampasta vervolgens in +/- 4 minuten al dente in ruim kokend water. Roer ondertussen de saus door. Giet de pasta af en doe het bij de pastasaus. Rooster nog kort de pijnboompitten in een droge pan en strooi het over de pasta. Garneer het gerecht eventueel met basilicumblaadjes.
  • Eet smakelijk namens de meiden van LEEF en Circle od Food!
Terug naar blog