Citroentaart met Ben's Ginger

Koken met Ben's Ginger

Ben's Gember-citroentaart

Bodem:
- 200 g bloem
- 60 g suiker
- Snufje zout
- geraspte schil van een halve citroen
- 100 g koude boter in stukjes
- 1 ei

Kneed alle ingrediënten snel tot een deeg. Doe in een ingevette springvorm of taartvorm, trek de rand omhoog en zet 30 minuten in de koelkast. Prik daarna meerdere keren in de bodem met een vork, leg er bakpapier op en bak deze blind met een steunvulling. Oven: 210 °C / 15 min.

Ben's Gember-citroencrème:
- 2 eieren
- 150 g suiker
- Schil en sap van twee citroenen (ongeveer 50 ml sap)
- 90 ml Ben's Ginger
- 50 g gesmolten boter

Meng de eieren met de suiker tot een schuimig geheel. Voeg Ben's Ginger, het citroensap en de schil toe. Roer als laatste de lauwwarme boter erdoor.
Schep het mengsel op de bodem en bak de taart 15 minuten op 170 °C.

Zet de oven uit en laat de taart er 10 minuten in rusten.

Laat afkoelen en decoreer met poedersuiker en partjes citroen, heerlijk bij een bakje "LEEF" koffie.
Terug naar blog