logo EvoVero

Je ziet het staan, maar wat is Lenzing EcoVero

Lenzing EcoVero is de duurzame versie van viscose. Qua uitstraling en gevoel is het vergelijkbaar met de materialen Tencel en Lyocell. De productie van Lenzing EcoVero wordt, in tegenstelling tot die van viscose, uitgevoerd op de meest milieuvriendelijke manier mogelijk. Het resulterende materiaal Lenzing EcoVero heeft de lichtheid, glans en de comfortabele draagbaarheid van viscose, maar dan met een aanzienlijk minder milieubelastend productieproces.

Hoe wordt lenzing ecovero gemaakt?

Lenzing EcoVero wordt gemaakt van houtpulp van bomen uit natuurlijk gekweekte, hernieuwbare en FSC of PEFC gecertificeerde bossen. Deze bomen groeien in Europa en de pulp wordt geproduceerd in Oostenrijk. Het bedrijf dat het materiaal EcoVero maakt is Lenzing AG. Zij zijn gefocust op maximale duurzaamheid en dat is onder andere terug te zien in het ‘closed-loop’ productieproces. Hierbij worden de chemicaliën die gebruikt worden om het hout op te lossen tot pulp steeds opnieuw gebruikt. Daarnaast gebeurt het bleken van de pulp 100% chloorvrij en vergeleken met de productie van viscose is er sprake van 50% minder uitstoot en wordt slechts de helft van de hoeveelheid water en energie gebruikt.

Waar komt ecovero vandaan?

Lenzing AG, het bedrijf dat EcoVero produceert, is gevestigd in Oostenrijk. Dit is een gunstige locatie om twee belangrijke redenen:

Het hout, afkomstig uit Europa, hoeft niet naar een ander werelddeel getransporteerd te worden voor de productie van de pulp en dat scheelt enorm in CO2-uitstoot

Regels en standaarden worden in Oostenrijk beter nageleefd en gecontroleerd dan in de meeste andere landen.

Terug naar blog